25N: mobilitzacions a tot l’Estat contra la violència masclista
A Madrid el moviment 8M, convocava diferents concentracions i accions en els diferents barris i pobles sota el lema “davant la cultura de la violència, els feminismes són la nostra resposta”.
En barris com Vallecas o Lavapiés han tingut lloc importants concentracions en les quals s’ha expressat una lluita contra les diferents violències que sofrim sota el capitalisme patriarcal com són els feminicidis, la violència sexual, la violència racista, la precarietat, la repressió policial o el rearmament imperialista que deixa clar el caràcter d’aquest Govern imperialista.
La concentració de Llavapeus es va transformar ràpidament en una mobilització pels carrers cèntrics de Madrid. Enguany, la manifestació va ser un repudi a la propagació de discursos de l’extrema dreta contra les dones. Però també va permetre denunciar les múltiples violències que afecten especialment les dones migrants i precàries. “Papers per a totes, o totes sense papers”, es cantava.
Com explica Alejandra, de l’agrupació de dones Pan y Rosas: “Violència també és la guerra, violència són també els treballs precaris, violència són els assassinats a la frontera”.
A Barcelona, la manifestació contra les violències masclistes va començar a les 18:30Hs en ple centre de la ciutat i va reunir més de 5.000 persones. Convocada per diverses organitzacions feministes i sindicats, amb el lema ’Contra les violències masclistes: acusem i actuem!’, denunciant sobretot el sistema patriarcal. Més tard, es va arribar fins a l’encreuament de Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal, on es va fer lectura del comunicat.
També va ser present la comunitat iraniana a Catalunya, representants de la lluita feminista en contra del Règim local després de l’assassinat de Mahsa Jina Amini, qüestió que s’ha convertit en un símbol internacional de resistència, relacionada directament també amb la situació de precarietat i del cost de la vida que se sofreix el país d’Orient Mitjà.
Com deia la companya de Pan y Rosas de Barcelona, Mariona Tasquer en plena manifestació “el feminisme punitivista constitueix un atzucac per al moviment de dones, ja que només enforteix a l’Estat patriarcal generador de múltiples violències. Hem de tornar a posar el focus en la lluita contra aquestes violències de l’aliança entre el capitalisme i el patriarcat. Mentre govern i oposició discuteixen sobre el Codi Penal i altres lleis reaccionàries com la Llei d’estrangeria, la violència contra les dones no cessa de créixer”.
A Saragossa les companyes de Pan y Rosas van sortir al costat dels companys de Contracorrent aquest 25N per reivindicar un feminisme combatiu. Sota el lema “Justícia masclista, resposta feminista” centenars de persones van recórrer la tarda del divendres el centre de la ciutat des de Plaça Espanya fins a la Plaça del Pilar, on finalment es va llegir el comunicat i on també van prendre la paraula el col·lectiu trans i les treballadores de la neteja de la ciutat que comencen una vaga el pròxim dia 28 contra la precarietat de les seves condicions de treball.
Companyes de Pan y Rosas participem i agitem amb gran personalitat amb consignes per la separació total de l’Església i l’Estat, mostrant solidaritat amb les netejadores en lluita i expressant l’internacionalisme que defineix a l’agrupació recordant les protestes de les dones a l’Iran. A més, animem a unir-se a les agrupacions i construir al costat de nosaltres un potent moviment feminista revolucionari a la ciutat, al costat de la classe treballadora i la joventut, en els nostres centres d’estudi i de treball.
A l’Estat espanyol les companyes de Pan y Rosas ens mobilitzem contra la violència del capitalisme patriarcal, contra la violència racista, la precarietat i contra el guerrerisme imperialista i l’extrema dreta. També manifestem que els discursos punitivistes entorn de la llei del “només sí, és sí” del govern del PSOE i Unidas Podemos, no són cap solució per acabar amb la violència de gènere. Encoratgem a una organització independent amb la classe treballadora al capdavant que lluiti per acabar amb aquest sistema que s’aprofita de les nostres vides per continuar acumulant beneficis.